Odkrij svoj talent – postani srečen!

Ne glede na vaša leta, ste v nečem nadarjeni. Vsak se rodi s talentom, ki ga skozi odraščanje iz različnih okoliščin potisnemo in na njih popolnoma pozabimo. Največkrat jih nezavedno pospravimo v svojo podzavest, kjer prašni in nedotaknjeni samevajo več let ali celo vse življenje. Čas je, da jih potegnete na plano, jih zloščite in pričnete uporabljati. Zaradi sebe, svoje sreče in boljšega jutri!

Program delavnice

Srečanje z lastnim Jazom
Notranja moč in vloga čutil
Kaj je vaš talent
Naposled sreča
Kako usodo vzeti v svoje roke
Kaj potrebujete za popotovanje
Korak za korakom
Nujnost padcev
Moč mentorjev
Cilj

Zanima me

Izstopi iz povprečja – postani genialen!

Priča smo transformaciji industrializacije v informacijsko dobo, ko napredek zahteva iskanje rešitev brez predpisanih pravil in vnaprej znanih rezultatov. Vaša naloga je, da se na nepredvideno čim bolje pripravite in z usmerjeno ustvarjalnostjo odgovorite izzivom današnjega časa. Poskrbite, da bodo vaša osebnost, talent in potenciali prepoznani in vrednoteni v meri, kot si zaslužite. Naučite se veščin genijev in uspešnih podjetnikov in bodite že jutri korak pred vsemi!

Delavnica je namena dijakom, študentom in ustvarjalcem, ki si želijo uspeha ter podjetjem, ki cenijo nadpovprečnega zaposlenega.

Program delavnice

Vse skupne vezi med tabo in geniji
Vse je mogoče
Pot od nevednosti do znanja in izkušenj
Vloga genijev
Spremenljiva osebnost
Pravilna uporaba vseh čutil
Sinhronizirano delovanje možganov
Osvojite psihofizično moč genijev

Zanima me

Vrhunski rezultati – vključeno vodenje!

V 20. stoletju smo ustvarili menedžment. V kolikor si želite podrejenih sodelavcev, so tradicionalne ideje menedžmenta sicer odlične, a vse prevečkrat temeljijo zgolj na delegiranju in podrejenosti. Da bi v organizaciji zagotovili vrhunske rezultate, potrebujete menedžment, ki temelji na vključenosti in samo-usmerjenosti. Rešitev ni v tem, da svojim zaposlenim nudite več materialnih nagrad in denarja, temveč, da z jih opolnomočite. Skupaj z njimi razvijete nov pristop vodenja, ki, namesto na klasični motivaciji, temelji na vključenosti zaposlenega!

Namreč:

  • Posledica tradicionalnega vodenja so zaposleni, ki zavzeto delajo predvsem takrat, ko se pehajo za nagradami. Zaradi osredotočenosti na produktivnost trpi timsko delo, komunikacija in usposabljanje zaposlenih. Posledica takšnega ravnanja je manjši fokus na kreativnosti in varnosti.
  • Zaposleni nemalokrat prirejajo svoje rezultate in iščejo bližnjice, s čimer škodijo delovnemu procesu in škodujejo ugledu podjetja v očeh zunanjega sveta.
  • Zaposleni se ne identificirajo s podjetjem, so pasivni. Posledica je slaba kultura in prav taka organizacijska klima.
  • Vodje niso izobraženi za vodenje timov, zato uporabljajo sistem korenčka in palice, ki namesto nagrajevanja zaposlenih, služijo potuhi vodij. Podjetje po nepotrebnem troši denar za nagrajevanje in administracijo, ki ne povrnejo investicije, temveč proizvedejo negativne efekte.
PREDNOSTI VKLJUČUJOČE ORGANIZACIJE

Večje zadovoljstvo zaposlenih
Povečana kreativnost
Večja profitabilnost
Povišana kakovost dela
Izboljšana učinkovitost
Manjše izgube
Zmanjšani izostanki z dela
Manj tatvin in goljufij s strani zaposlenih
Večje zadovoljstvo strank

PROFIL VKLJUČENEGA ZAPOSLENEGA

Vnos novih idej v delovni proces
Predanost timu in organizaciji
Premagovanje ovir in osredotočenost na naloge
Navdušenje nad delom
Prevzemanje pobude
Aktivno iskanje načinov za izboljšanje sebe, drugih in procesa
Radovednost in zainteresiranost

Zanima me

Izberi službo – tvoja bo!

Tradicionalne metode iskanja službe, ki so še pred kratkim prinesle novo zaposlitev so postale neuporabne. Globalna recesija in informacijska revolucija sta prinesli spremembe, ki se odražajo na celotnem trgu zaposlovanja. V takšnih okoliščinah se večina iskalcev zaposlitve ne znajde. Naučite se veščin iskanja službe in se zaposlite tam, kjer ste najbolj uspešni.

Delavnica je namenjena iskalcem zaposlitve.

Program delavnice

Ne obupaj, spoznaj samega sebe
Poskrbi za lasten imidž in marketing
Spoznaj delovanje možganov delodajalca
Postavi si cilje in jim sledi
Postani prvak komunikacije
Sestavi mogočno in preprosto prijavo
Pripravi se na pasti zaposlitvenega razgovora
Še žebljico na glavico in služba je tvoja

Zanima me